Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 12:46 - "Най-добрата в играта" на Марио Трифонов - откъс
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 4789 Коментари: 6 Гласове:
0



„Най-добрата в играта“ на Марио Трифонов

-8-

 

Първоначално решавам да облека един чисто нов тишърт от последната колекция на Moschino, и то само заради надписа върху него – Born Toxic. Но после решавам, че ще е прекалено демонстративно.

Ето защо спирам избора си на малка черна рокля Escada. Тази завещана ни още от Коко Шанел класика, която е подходяща за всеки повод. И за да отдам допълнителна почит към дама номер едно в света на модата, я комбинирам и с наниз от изкуствени перли.

За подобни случаи обичам да съм с очна линия и с уверени движения я нанасям върху клепачите си. Но искрящият блясък в очите ми не се дължи само на чудесата на козметичната индустрия. В погледа си съзирам и предвкусваното удоволствие от отмъщението, което съм подготвила за Сашо. Нищо, нека му е за урок, че никой не може да се ебава с мен.

Освен ако самата аз не съм му дала нотариално заверено съгласие за осъществяването на подобен акт. При това подписано не само от мен, а и от двама свидетели. За да могат те да удостоверят, че наистина съм била с всичкия си в момента на полагането на подписа.

Рени ме посреща на входа на „Военния“. Горката, виждам колко е притеснена.

– Господин Телевизия е вече тук. А къде е онази, която ще трябва да седне до него?

– Ренчик, спокойно! Ще се появи и тя. Ще ме настаниш ли?

– Да, разбира се! Хайде, тръгвай с мен.

Изкачваме се заедно по стълбите на старата сграда и влизаме във „Виенския салон“. Както винаги достатъчно дипломатичната Рени не само че ни е запазила места от двете страни на подиума, но дори със Сашо седим по диагонал. След като ме завежда до мястото ми, тя се извинява и изхвръква навън. Имам време да се огледам – местата по първите редове са заети от традиционната за подобни случаи публика – колеги, популярни светски личности, а и такива индивиди, които са известни само със своята известност.

Бинго! Придружавана от Рени, Грейси вече влиза в залата. Боже милостиви! Тя наистина е надминала себе си. Дори на мен ми трябва известно време, за да осмисля пълния блясък на ансамбъла, в който се е спретнала. Облечена е в цяло трико, върху което се редуват всички цветове на дъгата. Но приликата с атмосферното явление се изчерпва дотук. Защото всяка уважаваща себе си дъга би се изчервила от срам, че нейните тонове са доста по-бледи от тези на начинаещата фолкаджийка.

Огромна мрежа от сребриста материя, декорирана с масивни лъскави кристали е заметната върху тялото на малката. А за искрящорозовите чизми с многобройни катарами, кожената раничка и грима в същия цвят смятам, че просто не е нужно да се споменава. Но тъп нож право и докрай в сърцето на добрия вкус забиват обеците ѝ. Изработени от разноцветни пера, те представляват тропически рибки.

Обичам те, Грейси! Ти наистина си взела под внимание съвета ми да се облечеш „малко по-така“. Но, за да запазя целостта на разсъдъка си, категорично си забранявам да си представя какво ли би означавало „много по-така“ според твоите разбирания.

В ужасения поглед на Сашо откривам плахата искрица надежда, че тя няма да седне точно до него. Да, миличък, но този път молбите ти не бяха взети предвид. Малката се тръсва на съседния стол и веднага го заговаря. Светските фоторепортери на всички издания започват да щракат като обезумели. Добре че вече не се снима на ленти, защото отблясъците от тоалета на Грейси просто щяха да ги осветят.

Фотографът на най-жълтия вестник – „Семафор“, се приближава и към мен и започва да ме снима. Не реагирам изобщо, защото съм сигурна, че просто ще съпоставят двете снимки. А и дори да има злобен коментар, той едва ли ще е насочен към мен и моя скромен външен вид.

Бившият забелязва, че някой друг също е подложен на фототерор и поглежда насам. По омразата, която съзирам в очите му, ми става ясно, че той току-що е прозрял кой го е насадил в тази чудничка ситуация. „Шах и мат!“, мислено възкликвам доволна и впервам поглед към подиума в очакване на началото на ревюто.

Да, вярно е, че дрехите, които ще дефилират пред очите ми, са конфекция. Но в крайна сметка не е ли всичко около нас такова? Нима не живеем в държава конфекция? Да не кажа – втора употреба. Кое тогава ни кара да се надяваме, че поне любовта ни би могла да е уникат от света на висшата мода?




Гласувай:
0



1. анонимен - jRSiPpAfZoJcSBlSS
24.05.2011 12:47
Now I know who the brainy one is, IВ’ll keep looinkg for your posts.
цитирай
2. анонимен - oAUdbGbfIxvpm
25.05.2011 13:42
RPolad <a href="http://jsjifendjjnl.com/">jsjifendjjnl</a>
цитирай
3. анонимен - AQYnXFvFGevz
28.05.2011 14:17
NoSek1 <a href="http://ozkqmqhvidru.com/">ozkqmqhvidru</a>
цитирай
4. анонимен - rgWmQtPHtzmVNVLt
31.05.2011 18:46
CW9Adk , [url=http://qhscnzblqvxn.com/]qhscnzblqvxn[/url], [link=http://vnigmhijduej.com/]vnigmhijduej[/link], http://moizuaidmaho.com/
цитирай
5. анонимен - интернет-магазин бесплатно
18.03.2012 13:46
Добрый день! Нашел отличную возможность сделать АБСОЛЮТНО БЕСПЛАТНО сайт для бизнеса

Сможешь сделать для себя интернет-магазин или корпоративный сайт - за полчаса. Система очень легкая, любой разберется!

Если интересно, можешь заглянуть в группу http://vk.com/neosite или зайти на офф. сайт: http://demo.neobroker.ru
цитирай
6. анонимен - Cheap Ugg
01.11.2012 03:35
http://www.beautybootssale.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.takebootsugg.com/ Cheap Uggs
http://www.cheapboots-ugg.com/ Uggs Sale
http://www.bootscheapugg.com/ Ugg Outlet
http://www.comeonugg.com/ Uggs Outlet
<a href=http://www.beautybootssale.com/>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.takebootsugg.com/>ugg boot clearance</a>
<a href=http://www.cheapboots-ugg.com/>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootscheapugg.com/>uggs for sale</a>
<a href=http://www.comeonugg.com/>uggs for sale</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219437
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205