Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2007 14:56 - Втори дубъл
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 737 Коментари: 1 Гласове:
0




image На 4 юли, сряда от 19 часа в Камерна зала България ще се състои концертът на младата и изключително талантлива пианистка Десислава Бобрина. Тя ще представи пред българската публика интересна програма с произведения от Скрябин, Шуман, Албенис и Гранадос.

Десислава Бобрина е родена през 1988 г. в България. Занимава се с музика от 6-7 годишна и независимо от детската си възраст последователно, още от 1995 г. набира опит от изяви и участия в различни фестивали, концерти и конкурси, предимно на Московска сцена.

Сериозна професионална подготовка получава с постъпването си в Централното музикално училище при Московската държавна консерватория “П.И.Чайковски”, където усвоява значителен солов и камерно-инструментален  репертоар под вещото ръководство на Мирослава Алексеевна Марченко. От 2006 г. е студентка в Московската държавна консерватория.

Десислава има в актива си редица награди и отличия, а през полседните години концертира активно и има поредица от изяви на престижни сцени в Москва.
Предстои представяне на продуцирания и издаден в България първи компактдиск на пианистката произведения на Шопен и Шуман, студийните записи за който са реализирани през 2005 г. в Националната музикална академия “П. Владигеров” и през 2006 г. в Българското национално радио.

Първата среща на пианистката с българската публика бе през декември 2006 г. с концерт от цикъла “Музика в двореца” в Националната художествена галерия.

“Въпреки своите 18 години тя показа зрялост, завидни технически възможности и чудесен потенциал за развитие. Младата пианистка свири с чувствителност и емоционалност и притежава точен усет за самоконтрол.” -казва за нея проф. Богдана Попова, НМА “Проф. П. Владигеров”.


Тагове:   дубъл,


Гласувай:
0



1. анонимен - HardStyle to all
14.11.2011 10:39
Hello
I would like to tell you about the music genre <b>HardStyle</b>.
With it you can find on the site <a href=http://defqon.ru/>HardStyle</a>, just visit <a href=http://forum.defqon.ru/>Hardstyle Forum</a>. With best wishes. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2220131
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205