Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2008 17:42 - На тъмно (видео)
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
0



От: Елена Пенева
image

На 12 и 16 април от 19.00 часа ще се състоят премиерните представления на новия спектакъл на Младежкия театър - „Черна комедия“.

Режисьор е Петър Кауков, а пиесата е на носителя на Оскар за сценария на “Амадеус” на Милош Форман - Питър Шафър.

В пиесата играят Дарин и Деян Ангелови , Мила Банчева, Вера Среброва, Явор Спасов, Стефан Мавродиев, Искра Донова и Стефан Германов. Сценографията и костюмите са на Милена Пантелеева, сценично движение - Емил Видев.

Заглавието на пиесата е заигравка с онова, което се случва в нея – защото тя, без изобщо да включва черен хумор, се развива “на тъмно”.

Всъщност, всичко започва в апартамента на Бриндсли и годеницата му, които са взели всички мебели на съседа си (колекционер на антики - Харолд), без да му поискат разрешение, в очакване на богат ценител на произведения на изкуството, който би закупил творби на домакина.

Сред очакваните гости е и бащата на Керъл. Той идва да се запознае с избранника на дъщеря си, и това, че е генерал “надушващ страха отдалеч”, още повече напряга обстановката.

И докато паниката и напрежението ексалират, токът спира, телефонът звъни, съседката, уплашена от тъмнината, идва на гости, Харолд неочаквано се връща, бащата идва и започва да всява страх, всички очакват милионера, а Бриндсли и Керъл започват изпълнението на безумната задача в абсолютната тъмница да върнат мебелите обратно, преди собственикът им да е видял на светло стаята.

Междувременно се появяват неочаквани гости...

Разбира се, всичко това се вижда идеално от зрителите, защото в самата пиеса е заложено когато героите са на тъмно, сцената да е светла и обратното.

Персонажите от своя страна правят неща, които никога не биха се престрашили да извършат на светло. Актьорите пък се справят с движенческите задачи перфектно и са наистина интересна гледка в условното си “тъмно”.

Ако обаче очаквате да ви притъмнее пред очите от смях, сте се заблудили – пиесата е по-скоро забавна и остроумна, а от режисьорската работа има какво още да се желае.

Вижте откъс от постановката...





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2220393
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205